menu

Αρχική About me σκέψεις blogging παίζοντας με τις bloggers guest posts Οι ιστορίες μου

logo

οι μικρές μου στιγμές...τόσο μικρές...αλλά τόσο μεγάλες!!!

9 Μαρ 2013

περί φιλίας!

Εχω γράψει πολλές φορές για την φιλία.Ισως έχω γίνει και κουραστική με αυτό το θέμα.Είναι όμως πολύ δυνατό συναίσθημα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου.
  Και πώς μπορεί να μην έχει σημαντικό ρόλο;Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν;Ακόμα κι όταν οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν,αυτή είναι εκεί να μας γεμίζει χαρά!
  Η αληθινή φιλία δεν χτίζεται σε μια μέρα.Θέλει πολύ προσπάθεια και από τους δύο.Θέλει κατανόηση.Να δεχτούμε το γεγονός ότι ο άλλος είναι διαφορετικός.Να του φερόμαστε όπως ακριβώς θα θέλαμε να φερθούν σε εμάς.Να μην τον κριτικάρουμε και να μην κρίνουμε τις επιλογές του.Αλλωστε,είμαστε μία από αυτές!
  Δεν πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο.Να του δείχνουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς.Να τον εμπιστευόμαστε αλλά και να καταφέρουμε να τον κάνουμε να μας εμπιστευτεί κι αυτός.Να είμαστε δίπλα του και στα καλά και στα κακά.Και στις χαρές και στις λύπες.Μαζί του ξεχνάμε τα πάντα.Μοιραζόμαστε τις πιο βαθιές μας σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.Κι αυτός,είναι πάντα εκεί,έτοιμος να πιάσει το χέρι μας όταν λυγίζουμε και να προχωρίσουμε μπροστά μαζί.
  Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου.Ανθρώπους που βλέπω καθημερινά και που περνάω απίστευτα μαζί τους.Που όταν τυχαίνει και δεν βρισκόμαστε για κάποιο λόγο,παθαίνουμε "σύνδρομο στέρησης".Που ο καθημερινός μας καφές έχει γίνει τρόπος ζωής.Η Βαγγελιώ,η Αθηνά,Η Δήμητρα,η Ζωή,η Γεωργία,η Χριστίνα και η Δήμητρα.Εμείς μαζί,μια παρέα από 8 κοπέλες,προκαλούμε πανικό σε κάθε μας συνάντηση.Και το γέλιο είναι το απαραίτητο συστατικό της παρέας μας.
  Κι έπειτα,είναι και η φιλία από απόσταση.Κάτι το οποίο δεν ήξερα και είχα την χαρά να γνωρίσω.Πριν από περίπου 2 χρόνια γνώρισα την Ειρήνη.Μια κοπέλα που ήξερα λόγο της δουλειάς μου,αλλά που πραγματικά γνώρισα το καλοκαίρι του 2011.Και που με την προσωπικότητά της,με κέρδισε αμέσως!
  Λένε πως η απόσταση διχάζει τις σχέσεις.Εγώ λέω πως η αληθινή φιλία αντέχει στον χρόνο και στην απόσταση!Και δυναμώνει μέρα με την μέρα.Γιατί υπάρχουν γερές βάσεις.Κι αυτό υπάρχει μεταξύ μας!Είναι σαν να έχω βρει την αδελφή που δεν είχα.Είναι πάντα εδώ,μέσα στην καρδιά μου,εκεί που πραγματικά ανήκει!παρά το γεγονός ότι μας χωρίζουν παραπάνω από 500 χλμ.
  Είναι υπέροχο να έχεις αληθινούς φίλους.Γεμίζουν την ζωή σου και την καρδιά σου.Κι όταν τους βρεις,κάνεις τα πάντα για να τους κρατήσεις εκεί!

           Για άλλη μια φορά,

                          Ευχαριστώ για την φιλία σας αγαπημένες μου!
                  

2 σχόλια:

  1. Δεν εχω λογια να σου πω...μονο οτι σ'αγαπω και οτι θα ειμαι παντα εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειαζεται κάτι να σου πω.Εσυ ξέρεις...εσυ με ξέρεις...
    Και με ξέρεις πιο πολύ από τον καθενα.
    Κι εγώ σ'αγαπω πολύ φιλενάδα και θα 'μαι εδω οπότε με χρειαστείς.Θα είμαι εδω κι οταν δεν με χρειάζεσαι.Απλα θα είμαι φίλη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!