menu

Αρχική About me σκέψεις blogging παίζοντας με τις bloggers guest posts Οι ιστορίες μου

logo

οι μικρές μου στιγμές...τόσο μικρές...αλλά τόσο μεγάλες!!!

31 Ιουλ 2013

Τα κύματα...

 Κι έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς πως έχεις χάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό σου...και όσο αν θέλεις να το πάρεις πίσω,σου φαίνεται αδύνατο...πολλές σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό σου,γίνονται χείμμαρος και νοιώθεις πως σε πνίγουν...




 Βλέπεις τα κύματα να έρχονται κατά πάνω σου και αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...
περνάνε από το νου σου όλες οι σημαντικές στιγμές που έζησες,στιγμές που σε έκαναν ευτυχισμένο,στιγμές που σε έκαναν αυτό που είσαι...αναθεωρείς τις πράξεις σου,τα λάθη σου,όλα όσα θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά...άραγε,αν είχες την ευκαιρία,θα ξαναέκανες τα ίδια ή θα αντιδρούσες τελείως διαφορετικά;

 και είσαι έτοιμος να πιάσεις πάτο,νομίζεις πως όλα τελειώσαν...και πονάς...θέλεις να αντιδράσεις,να παλέψεις,να κολυμπήσεις προς την επιφάνεια...

και κάπου εκεί βρίσκεις την δύναμη να πολεμήσεις,να μην αφήσεις τα κύματα να αποφασίσουν για το μέλλον σου.Σκέφτεσαι πως τελικά,δεν είσαι μόνος σου,έχεις φίλους να σε τραβήξουν,έχεις οικογένεια να σου δείξουν την έξοδο.Και λίγο πριν το κύμα σκάσει,εσύ είσαι ήδη στην ακτή,νικητής!


και νοιώθεις πιο δυνατός,πιο ήρεμος γιατί ξέρεις πως τίποτα δεν μπορεί να σε νικήσει,αν εσύ δεν του το επιτρέψεις.Γιατί ξέρεις πως στο χέρι σου είναι το αν θα είσαι ευτυχισμένος ή απλά θα καταθέσεις τα όπλα σε μια μάχη που ξεκίνησε χωρίς αιτία.

Και βλέπεις πως η θάλασσα γαλήνεψε,αλλά κυρίως πως γαλήνεψες εσύ!Και αυτό είναι που έχει σημασία τελικά.Να είσαι εσύ ήρεμος και καλά,για να μπορούν να είναι και οι γύρω σου.Και το έκανες για σένα,γιατί το αξίζεις!

και θα δεις πως η θάλασσα ήταν ήρεμη πάντα...απλά κάποιος πέταξε μέσα πέτρες και την τάραξε.Γι'αυτό,άλλη φορά μην επιτρέψεις σε κανέναν να πετάξει πέτρες μέσα της,σου ανήκει και είναι στο χέρι σου να την διατηρήσεις ήρεμη!


με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο Link party του eleanna's diary


26 Ιουλ 2013

χρόνια σου πολλά μικρό μου θαυματάκι!!!

 Σε κοιτάζω να κοιμάσαι...πόσο μεγάλωσες καρδιά μου!Δεν μπορώ να το πιστέψω πως η γυναίκα που βρίσκεται απέναντι μου,είναι εκείνο το μικρό πλασματάκι που κράτησα στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια...


  Αγάπη μου,όσα και να γράψω,δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να εκφράσω την αγάπη που νοιώθω για σένα!Και την ευγνωμοσύνη μου.Ναι,την ευγνωμοσύνη μου γιατί με έκανες καλύτερο άνθρωπο.Γέμισες την καρδιά και την ζωή μου με μια αγάπη,που όμοια της δεν είχα αισθανθεί ποτέ!



  Πόση αγάπη μπορεί ένα παιδί να σε κάνει να νοιώσεις!!!Κι εσύ το κατάφερες αυτό!Ησουν πάντα ένα δύσκολο παιδί...κι εγώ μια μάνα που σε ζόρισα αρκετά και ακόμα το κάνω...είναι αλήθεια πως πολλές φορές φοβήθηκα πως σε χάνω...πως απομακρυνόμαστε...αλλά κάθε φορά,κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι εκείνη την πρώτη φορά που σε κράτησα στην αγκαλιά μου,που στα μάτια σου είδα όλο μου τον κόσμο!


 Γιατί αυτό είσαι,όλος μου ο κόσμος!Μαζί με την αδελφή σου,είστε ο λόγος που υπάρχω.Και σου υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σου,να σε προστατεύω,να σε στηρίζω και κυρίως να σε αγαπάω.

  Κοριτσάκι μου...μωρό μου...γιατί αυτό θα είσαι πάντα για μένα,εκείνο το μικρό μωρό που με έκανε την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο!

 Να σε χαιρόμαστε αγάπη μου.Να είσαι γερή και ευτυχισμένη και να φωτίζεις την ζωή μας με εκείνο το μοναδικό φως που εκπέμπουν τα μάτια σου!



 Σε αγαπώ πολύ!!!




σημείωση:αν δεν παίζει το βίντεο,απλά κάντε ανανέωση...






  

18 χρόνια μαζί!

 26 Ιουλίου 2013...πέρασαν κιόλας 18 χρόνια...με καλές και κακές στιγμές....κυρίως με καλές.Και οι καλύτερες?Φυσικά η γέννηση των κοριτσιών μας!

  Πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια?Θυμάμαι όταν ήμουν στο λύκειο έλεγα "εγώ θα παντρευτώ στα 26 μου"...χαχαχα,πόσο γελασμένη ήμουν!Στα 19 αρραβωνιάστηκα,στα 21 παντρεύτηκα και στα 23 είχα ήδη το πρώτο μου μικρό θαύμα!

  Διπλή γιορτή για εμάς σήμερα.18 χρόνια μαζί και τα 13α γενέθλεια της κόρης μας!Διπλός λόγος να γιορτάζουμε!Ξέρω πως περάσαμε δύσκολα τελευταία,όμως τα καταφέραμε,είμαστε εδώ!Και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες δύσκολες στιγμές.Οταν όμως αγαπάς αληθινά,παλεύεις και στο τέλος κερδίζεις!Η ζωή είναι γλυκιά όταν την μοιράζεσαι με αυτόν που αγαπάς!



  Σ'αγαπώ γιατί με κάνεις να χαμογελάω...

  Σ'αγαπώ γιατί με κάνεις να θυμώνω...

  Σ'αγαπώ γιατί ακόμα ανατριχιάζω στο άγγιγμα σου...

  Σ'αγαπώ γιατί μου έδωσες τα δύο ομορφότερα δώρα της ζωής μου,τις κόρες μας...

  Σ'αγαπώ γιατί με ανέχεσαι...

  Σ'αγαπώ γι'αυτό και σε ανέχομαι...

  Ξέρω πως πολλές φορές σε ταλαιπωρώ.Με τα νεύρα μου και τα ξεσπάσματά μου...ποτέ όμως δεν έπαψα να σε αγαπώ κι ας μην στο λέω συχνά τελευταία....κι όπως λέει και το τραγούδι "πάνε μέρες που δεν σου 'πα σ'αγαπώ,μα η αγάπη μου για σένα δυναμώνει,πριν να έρθεις ήμουνα στον άνεμο φτερό,τώρα δέντρο που πολύ βαθιά ριζώνει"!

  Σήμερα δεν είσαι εδώ μαζί μου...εγώ όμως σε σκέφτομαι...πολύ...και μου λείπεις...να κάτι ακόμα που δεν σου λέω συχνά...πως όταν δεν είσαι εδώ μου λείπεις πολύ...


  Και ξέρω πως περνάς δύσκολα μακρυά μας...και για μας δεν είναι εύκολο...σκέψου όμως πως είναι για το καλό μας...και αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα,ίσως τελικά μας κάνει καλό αυτή η απόσταση...που ξέρεις?

  !8 χρόνια μαζί!Η μισή μου ζωή!Πότε περάσαν τόσα χρόνια αγάπη μου?Σαν χτες μου φαίνεται που γνωριστήκαμε και τώρα είμαστε εδώ,παντρεμένοι με δυο υπέροχες κόρες να συμπληρώνουν την ευτυχία μας!

     Χρόνια μας πολλά μωρό μου κι εύχομαι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν,να είναι  καλύτερα!

                        Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!






σημείωση:αν δεν παίζει το βίντεο,απλά κάντε ανανέωση...





  

22 Ιουλ 2013

ένα ποίημα και ένα τραγούδι για σένα!

  Έχω πολλές φορές γράψει για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή μου.Ίσως τον μεγαλύτερο,μετά την αγάπη φυσικά.

  Δεν μπορώ όμως να μην ξαναγράψω,όταν καθημερινά αποδεικνύεται ότι η επιλογή που έκανα βάζοντας στη ζωή μου κάποιους ανθρώπους,ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω!

  Είναι απίστευτη η χημεία που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους!Αυτό το δέσιμο που τους κάνει να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο ολοκληρωτικά.Φίλους έχουμε όλοι,είναι λίγοι όμως εκείνοι που θα καταφέρουν να έχουν μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας!

  Δεν υπάρχει χαρτί,σελίδα ή blog που να χωράει τη φιλία μου με την "αδελφή" μου,την Ειρήνη.Τον άνθρωπο που είναι κοντά μου,παρά τα λάθη μου και τα ελαττώματά μου.Τον άνθρωπο που προσπαθεί να μου φτιάξει την διάθεση όταν εγώ είμαι πεσμένη.Τον άνθρωπο που με ακούει όποτε το έχω ανάγκη(δηλαδή συχνά!)Τον άνθρωπο που εμπιστεύομαι περισσότερο από όλους και που νοιώθω πιο κοντά μου,παρόλο που μένει στην Αθήνα.

  Γνωριζόμαστε μόλις 3 χρόνια κι όμως,είναι σαν να ξέρουμε η μία την άλλη μια ζωή.Και η φιλία μας μεγαλώνει μέρα με την μέρα και γίνεται πιο δυνατή!Αυτό νομίζω πως είναι και το πιο σημαντικό σε μια φιλία!Αργήσαμε να γνωριστούμε,αλλά όπως λένε το καλό πράγμα αργεί να γίνει!




 Το ότι υπάρχουν οι φίλοι μας στη ζωή μας,δεν σημαίνει ότι το γεγονός πως θα μείνουν σε αυτή για πάντα είναι δεδομένο.Χρειάζεται να προσπαθείς καθημερινά να διατηρείς την σχέση σου μαζί τους και να κάνεις ότι μπορείς για να τους δείχνεις πόσο πολύτιμοι είναι για σένα.

 Ο αληθινός φίλος είναι αυτός που δεν φοβάται να σου πει την αλήθεια,όσο σκληρή και να είναι,όταν σε βλέπει να παίρνεις λάθος δρόμο.Αυτός που δεν θα σε κρίνει,αλλά θα σε συμβουλέψει.Είναι αυτός που ξέρει πότε τον χρειάζεσαι και έρχεται σε κοντά σου χωρίς να του το ζητήσεις.

   Διάβασα ένα ποίημα σε κάποιο site και έγραφε πως αν θέλουμε,μπορούμε να το στείλουμε σε έναν φίλο μας.Γι'αυτό κι εγώ το βάζω εδώ για να το διαβάσεις...


My best friend!

You've been there for me
through the good times and bad
I know I can count on you
to be there when I'm sad

Life without you
just wouldn't be right
I wouldn't be able to get through
each day and night

When I've had a bad day
I know that you're only a call away
When life takes that crazy turn
You are always there to help me learn

We've had so many good times together
I know we'll be best friends forever
No matter where we are
I know we'll never be too far

You're my idol, my sister, my friend
We'll be together till the end
Even when we're old and gray
You'll be here still,
to help me get on my way

                                       

  και φυσικά το τραγούδι που για μένα εκφράζει απόλυτα την φιλία μας!




     Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που είσαι η φωνή της λογικής!Που είσαι εδώ!

    Σε αγαπώ πολύ φιλενάδα και ελπίζω ή ,μάλλον είμαι σίγουρη πως αυτή η φιλία θα κρατήσει για πάντα!





21 Ιουλ 2013

ένα βραβείο για μένα!




  Χτες η αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη και  το μικρό μου blog ,μου χάρισε ένα ακόμα βραβείο.Την πρώτη φορά που έλαβα ένα βραβείο δεν γνώριζα το τι θα έπρεπε να κάνω.Οτι δηλαδή θα έπρεπε κι εγώ με την σειρά μου να το δώσω κάπου αλλού.Μετά όμως έμαθα.


  Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσω,είναι τα εξής:
1.Να ευχαριστήσω το άτομο που μου έκανε την τιμή να μου δώσει αυτό το βραβείο.
2.να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις
3.να δώσω κι εγώ με την σειρά μου το βραβείο σε 7 blog και φυσικά να τους ενημερώσω για την παραλαβή του

  Ας ξεκινήσω λοιπόν!

1..Να ευχαριστήσω το άτομο που μου έκανε την τιμή να μου δώσει αυτό το βραβείο.

    Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου αγαπημένη μου φιλενάδα για αυτό το βραβείο.Εσύ ήσουν αυτή που με παρότρυνε να ξεκινήσω αυτό το blog,οπότε αυτό το βραβείο ανήκει και σε εσένα!

Αγαπημένο περιοδικό

   Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο περιοδικό που διαβάζω,αλλά έχω πάθος με τα σταυρόλεξα κάθε τύπου.Από μικρή το είχα αυτό το πάθος και μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως το ίδιο έκανε και ο μπαμπάς μου.

Αγαπημένος τραγουδιστής-μουσική

  Εντάξει,το ομολογώ,είμαι Βασιλόπληκτη μέχρι θανάτου.Και φυσικά εννοώ τον Παπακωνσταντίνου.Εχω όλη την δισκογραφία του όπως και το βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει για αυτόν.Είναι ο μόνος που καταφέρνει με τα τραγούδια του να με ηρεμήσει και να με εκφράσει απόλυτα!
  Όσο αφορά μουσική,ακούω τα πάντα,εξαρτάται από την ώρα και την διάθεση

Αγαπημένη you tube guru

Το you tube υπάρχει συνέχεια ανοιχτό σε ένα παράθυρο στον υπολογιστή μου.Μιας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική,εκεί ακούω όσα θέλω να ακούσω.

Αγαπημένο είδος μακιγιάζ

Το μακιγιάζ ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου.Πιο πολύ αγγαρεία θα έλεγα.Τις φορές που πρέπει αναγκαστικά να βαφτώ,βάφομαι τόσο διακριτικά που με το ζόρι το καταλαβαίνεις.

Αγαπημένο μέρος διαμονής

  Ίσως σας φανεί περίεργο,αλλά θα πω το σπίτι μου.Οταν είμαι όμως τελείως μόνη μου και χαλαρώνω,ξεκουράζομαι,αδειάζω το μυαλό μου...

Αγαπημένη ταινία

η πόλη των αγγέλων με τον Nikolas Cage και την Meg Ryan.



Πόσα ζευγάρια παπούτσια έχεις

  πολύ λιγότερα από όσα θα ήθελα.Και τα πιο πολλά αθλητικά,μιας και σπάνια να με δείτε επίσημα ντυμένη.

Αγαπημένο χρώμα

  το μαύρο.Πάει με όλα και μπορείς να το φορέσεις όλες τις ώρες.

Και τώρα,σειρά έχει η απονομή!


  Μακάρι να μπορούσα να δώσω κι άλλα βραβεία.Υπάρχουν τόσα πολλά αξιόλογα blog στην μπλοκόσφαιρα.Και μέσα από αυτά μαθαίνουμε ο ένας για τον άλλον και πολλές φορές παίρνουμε μαθήματα και δύναμη!!!





15 Ιουλ 2013

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ!!!

  Έλα,χαμογέλασε!Μπορείς!Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια!Εστω λίγο!Είναι εύκολο,θα δεις.Αρκεί να σκεφτείς κάτι όμορφο!Και σίγουρα υπάρχουν όμορφα πράγματα στη ζωή σου,έτσι δεν είναι?

  Εχεις την υγεία σου,έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν και να σε σκέφτονται,έχεις μια όμορφη οικογένεια,τι άλλο θέλεις?

  Γιατί θα πρέπει να αναλωνόμαστε σκεφτόμενοι όσα δεν έχουμε?Κι ακόμα κι αν τα αποκτήσουμε,πάλι θα θέλουμε το κάτι παραπάνω...έτσι είναι δυστυχώς ο άνθρωπος...ποτέ δεν αρκείται με όσα έχει...


  Μια φίλη πρότεινε να αρχίσει η βδομάδα με θετικές σκέψεις.Κι έχει δίκιο.Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την μιζέρια που μας τρώει τελευταία και να δούμε όλα τα θετικά πράγματα που μας συμβαίνουν.

   Μετά από την μικρή περιπέτεια με την υγεία μου,αποφάσισα να βλέπω αλλιώς τα πράγματα.Η ζωή είναι πολύ μικρή για να καθόμαστε και να "κλαιγόμαστε" για το κακό που μας βρήκε...αν το σκεφτείτε όμως λίγο,θα δείτε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο κακά.Ναι,υπάρχει κρίση και μάλιστα μεγάλη.Με το να κλαίμε την μοίρα μας όμως διορθώνουμε την κατάσταση ή απλά χειροτερεύουμε το πως αισθανόμαστε?

  Μια νέα βδομάδα άρχισε κι εγώ αποφάσισα να αφήσω πίσω μου τις κακές σκέψεις(ξέρω πως θα υπάρξουν κάποιες βέβαια) και να την αρχίσω με θετικές σκέψεις και συναισθήματα!

   "Είμαι η Βάσω και είμαι καλά!Εχω μια υπέροχη οικογένεια που με γεμίζουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες.Εχω αγαπημένες φίλες που με στηρίζουν και με κάνουν να χαμογελάω καθημερινά.Εχω την υγεία μου όπως και οι άνθρωποι που αγαπώ και νοιάζομαι.Ναι,είμαι ευτυχισμένη και θα πολεμάω καθημερινά να διατηρίσω αυτήν την ευτυχία και αν είναι δυνατόν να την μεγαλώσω!"

  Εμπρός λοιπόν,κάντε κι εσείς το ίδιο!Δεν θέλει πολύ προσπάθεια!

         ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ κι όλα θα τα δείτε διαφορετικά!

                                   ΑΞΙΖΕΙ!!!!

13 Ιουλ 2013

μια έκπληξη για την Στέλλα!

  Πόση χαρά μπορεί να δώσει κάτι σε ένα παιδί!και πόση χαρά μπορείς να νοιώσεις βλέποντας το παιδί σου πραγματικά ευτυχισμένο!

  Όταν πηγαίναμε στο πάρκο,η Στέλλα στεναχωριόταν γιατί οι φίλοι της είχαν το ποδήλατό τους,ενώ το δικό της ήταν στο χωριό.Ετσι λοιπόν,αποφασίσαμε,τώρα που θα γυρνούσε μόνος του ο Δημήτρης από το χωριό να της το έφερνε.Εκείνος όμως,έκανε κάτι ακόμα καλύτερο.Της έφερε ένα καινούριο!



  Δεν πρόλαβε καλά καλά να το κατεβάσει από το αυτοκίνητο κι εκείνη είχε ήδη ανέβει πάνω κι ετοιμαζόταν για την πρώτη της βόλτα!Ηταν πολύ χαρούμενη κι αυτό το έβλεπες στο πρόσωπο της!



  Τελικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο,από το να βλέπεις το παιδί σου ενθουσιασμένο.Γιατί στην ζωή αυτό έχει σημασία.Οι μικρές δόσεις ευτυχίας που σε γεμίζουν τα παιδιά σου!Αυτό μετράει κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που ήμουν εκεί για να το ζήσω!



  Αρχίζουν οι βόλτες μας λοιπόν!Είμαι σίγουρη,πως αυτό το δώρο θα της μείνει αξέχαστο!