menu

Αρχική About me σκέψεις blogging παίζοντας με τις bloggers guest posts Οι ιστορίες μου

logo

οι μικρές μου στιγμές...τόσο μικρές...αλλά τόσο μεγάλες!!!

3 Μαΐ 2014

μια σημείωση από τα παλιά....

 Με αφορμή το Link party του μαμά σε κρίση! με θέμα την εργασία,απλά αντιγράφω μια σημείωση που είχα γράψει,τις παλιές "καλές"εποχές...τότε που δούλευα σχεδόν όλη μέρα και πληρωνόμουν για αυτό....

 Σήμερα δουλεύω μόνο 6 ώρες...αλλά είμαι από τους "τυχερούς" τουλάχιστον που εργάζονται.....


Μια εργαζόμενη μητέρα...

16 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:46 π.μ.
Ερχονται στιγμές που πραγματικά πιστεύω ότι το να είσαι μια εργαζόμενη μητέρα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο!Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις καθημερινά.Να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο,να συμμαζέψεις πρόχειρα το σπίτι,να πας τα παιδιά στο σχολείο...
Η μέρα μιας εργαζόμενης μητέρας είναι γεμάτη(αν και θα χρειαζόταν παραπάνω ώρες!)από το πρωί που ξυπνάει μέχρι την ώρα που θα πάει για ύπνο είναι συνέχεια στο τρέξιμο.Προσπαθεί να προλάβει τόσσα πολλά πράγματα γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις που τελικά αρκετές φορές συνειδητοποιεί πως δεν έχει κάνει κάτι για τον εαυτό της!
ναι,υπάρχουν και οι 'τυχερές' που έχουν ένα πιο ελαστικό ωράριο και έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται πιο πολλές ώρες στο σπίτι και δίπλα στα παιδιά τους.Εγώ δυστυχώς δεν ανήκω σ'αυτή την κατηγορία.Είμαι βλέπετε πωλήτρια(μια από τις δυσκολότερες δουλειές)και τα ωράρια μου μου στέρουν τις πιο σημαντικές στιγμές τις ζωής μου!Εχω χάσει τα πρώτα βήματα της Κωνσταντίνας,τις πρώτες λεξούλες της,την πρώτη φορά που μπουσούλησε η Στέλλα...στιγμές που ζεις μια φορά και σου μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό σου!
Δεν λέω πως θα ήθελα να είμαι συνέχεια στο σπίτι,δεν θα μπορούσα άλλωστε να είμαι μια "απλή νοικοκυρά",απλά θα ήθελα να είχα την δυνατότητα να είμαι πιο κοντά στα παιδιά μου όταν με χρειάζονται ή καλύτερα όταν τα χρειάζομαι!!!
Φεύγω από το σπίτι σχεδόν καθημερινά στις 8 το πρωί και επιστρέφω κομμάτια στις 21.30.και πρέπει να έχω το κουράγιο και τις αντοχές να δω τα μαθήματα της Κωνσταντίνας και να διαβάσουμε μαζί όσα δεν μπόρεσε να κάνει...να μην ξεχάσω ότι πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με την μικρή μου.και δυστυχώς τα νεύρα είναι τόσο πολλά που ακόμα και η μύγα που πετάει με ενοχλεί.Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσω γιατί δεν μου φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι που αγαπώ...
Ευτυχώς,ομως είμαι από τις τυχερές,εχω έναν άντρα που με βοηθάει όσο μπορεί με τα παιδιά και τις δουλειές του σπιτιού και μια μαμά που εκτελεί χρέη baby sitter.δεν ξέρω πως θα τα έβγαζα πέρα αλλιώς.Το να γίνω μητέρα και μάλιστα εργαζόμενη ήταν και είναι επιλογή μου και προσπαθώ να τα συνδιάζω όσο καλύτερα μπορώ,Απλά θα ήθελα να μπορούσα να έχω λίγο περισσότερο χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.τι να σου κάνει μια Κυριακή?οχι δεν έχω παράπονο από την ζωή μου,ίσα ίσα,Εχω ζήσει και εξακολουθώ να ζω όμορφες στιγμές(παρόλο τα προβλήματα της καθημερινότητας)Θέλω όμως όταν θα κανω τον απολογισμό της ζωής μου να μην δω ότι θα μπορούσα να κάνω περίσσότερα,ειδικά για τα παιδιά μου και δεν έκανα γιατί απλά δεν ήμουν εκεί!
Πολλές φορές στην δουλειά είμαι έτοιμη να τα δώσω όλα μια και να σηκωθώ να φύγω,αλλά ευτυχώς ηρεμώ όταν σκέφτομαι πως σε λίγη ώρα θα επιστρέψω στο σπίτι και θα πάρω δυο ζεστές αγκαλιές(ή τρεις αν προτιμάτε)
Ετσι λοιπόν κάνω υπομονή.γιατί τελικά το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι να ξέρεις πως έχεις άνθρώπους που σ'αγαπάνε και που τους αγαπάς να σε περιμένουν.Είμαι έτοιμη να πάω και πάλι στη δουλειά,αν και δεν θέλω,αλλά το βράδυ θα είμαι πάλι κοντά στους δικούς μου.Γι'αυτό μια συμβουλή προς όλες τις εργαζόμενες μανούλες:"σημασία δεν έχει πόσες ώρες λείπεις από το σπίτι σου,αλλά πως αξιοποιείς έστω και τις λίγες που βρίσεσαι εκεί.προσπαθήστε να είναι οι καλύτερες ώρες τις ημέρας γιατί έτσι πέρνουμε δύναμη  για την επόμενη μέρα!!!

                 Μια εργαζόμενη μητέρα

5 σχόλια:

  1. Νευρα... Κούραση... Αν ήταν διακεκομμένο, μαραθώνιος! Να ανέχομαι την καθεμιά και τη προϊσταμένη... ασε! Δε ξέρω και σε ποιο κατάστημα είσαι! 2 χρόνια δούλεψα εκεί... Το ωράριο αφόρητο! Οπως καταλαβαίνεις... σε καταλαβαίνω! Αλλά κορίτσι μου... αγάντα ! που έλεγε και ο Λουντέμης!
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν τα κατάφερα και την διάβασα μετά από τόσο γέλιο λόγω της ομάδας στο fb!!!
    Ένα θα πω...είσαι τυχερή που έχει δουλειά, και επιπλέον τώρα δεν είσαι όλη μέρα εκεί αφού πλέον είσαι 6ωρη!!! Μην παραπονιέσαι καθόλου!!!( πλάκα κάνω!!)
    από το λινκ πάρτυ έρχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σημαντική συμβουλή αυτή που έδωσες που θα έπρεπε να την ακολουθούμε έτσι ή αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάσω, θα υποθέσω ότι τα νεύρα έχουν μειωθεί... Αν είσαι ακόμη το ίδιο ικανοποιημένη, είσαι τυχερή! Αν συνδυάζεις ακόμη πιο εύκολα και δουλειά και σπίτι, συγχαρητήρια!!! (από το Link Party του Mama ... se krisi!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα καλή μου φίλη!
    ευχομαι ολόψυχα να έχεις μία όμορφη εβδομάδα!
    φιλάκια πολλά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!