27 Ιαν 2015

πώς φτιάχνω το δικό μου βίντεο

Μετά από απαίτηση του κοινού(ακούς Μάχη?Σε εσένα αναφέρομαι),θα προσπαθήσω να σας δείξω βήμα βήμα πώς φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο.Ελπίζω να τα καταφέρω.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα δημιουργίας βίντεο.Εγώ χρησιμοποιώ το movie maker το οποίο θεωρώ πολύ εύκολο.


Στην συνέχεια,κλικάρουμε το σημείο που λέει "προσθήκη βίντεο και φωτογραφιών και επιλέγουμε τις φώτο που θέλουμε.Καλύτερα είναι να τις επιλέξουμε μία μία κάθε φορά με την σειρά που τις θέλουμεΕπόμενο βήμα είναι η επεξεργασία του βίντεο.Ξεκινάμε από τον τίτλο της ταινίας.Θα βρείτε το κουμπί
επάνω αριστερά.Ανοίγει αριστερά στην οθόνη,ένα μαύρο τετραγωνάκι.Γράφουμε εκεί τον τίτλο που θέλουμε και μετά κάνουμε ένα απλό κλικ στην οθόνη δεξιά.Ο τίτλος μας δημιουργήθηκε


Μπορούμε αν θέλουμε να γράψουμε κάτι πάνω σε κάθε φώτο ή σε κάποιες από αυτές.Αυτό που πρέπει να κάνουμε,είναι να επιλέξουμε την φώτο που θέλουμε από την οθόνη δεξιά και μα πατήσουμε εκεί που γράφει λεζάντα(ψηλά,κάτω από τον τίτλο).Γράφουμε στο τετράγωνο που ανοίγει αριστερά αυτό που θέλουμε και μετά πάλι απλό κλικ στην οθόνη δεξιά.Το ίδιο επαναλαμβάνουμε για όσες φώτο θέλουμε


Αν δεν σας εμφανίζει το "τίτλος" "λεζάντα " κλπ,πατήστε ψηλά αριστερά,εκεί που γράφει "κεντρική"
Το ίδιο κάνουμε και με τους τίτλους τέλους.Επιλέγουμε το κουμπί που λέει "τίτλοι τέλους" και γράφουμε αυτό που θέλουμε.

Επόμενο βήμα είναι τα εφέ κίνησης. Κλικάρουμε μία μία της φώτο και κάθε φορά πατάμε εκεί που λέει "εφέ κίνησης"ψηλά.Διαλέγουμε το εφέ και κλικάρουμε την οθόνη δεξιά πάλι.

Το τελευταίο στάδιο είναι η προσθήκη μουσικής αν επιθυμούμε.Επειδή μερικές φορές δεν μας αφήνει να δημοσιεύσουμε ολόκληρα τραγούδια από το you tube πχ,καλό θα ήταν πρώτα να τα επεξεργαστήτε λίγο.Αυτό που κάνω εγώ είναι το εξής.

Πρώτα κατεβάζω το τραγούδι από εδώ
http://www.youtube-mp3.org/gr
Στην συνέχεια το κόβω λιγάκι,ανάλογα με την διάρκεια του βίντεο,εδώ

http://makeownringtone.com/


Διαλέγω το τραγούδι που θέλω και αφού το κόψω εκεί που θέλω,πατάω πιο κάτω που γράφει make ringtone και στην συνέχεια download ringtone.Αυτό ήταν.Πάμε πάλι πίσω στο movie maker και επιλέγουμε το κουμπί που λέει "προσθήκη μουσικής"επιλέγουμε το τραγούδι που θα βάλουμε και είμαστε έτοιμοι.


Τελευταίο βήμα πριν αποθηκεύσουμε την ταινία,είναι να την δούμε.Πατάμε αριστερά το play και ελέγχουμε αν είναι αυτό που θέλουμε.Έπειτα,πάνω δεξιά στην οθόνη,θα βρείτε το κουμπί που λέει "αποθήκευση ταινίας"

Έτοιμο!Αν όλα πήγαν καλά,πρέπει να βλέπετε κάτι τέτοιο(χωρίς εμένα και τον Δημήτρη, χα χα χα)
προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά μπορούσα.Ελπίζω να τα κατάφερα.Για τυχόν απορίες,πολύ ευχαρίστως να σας απαντήσω και να βοηθήσω όπως μπορώ.

Καλή δημιουργία!!!5 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε κορίτσι για το τουπτοριαλ...είμαι σίγουρη ότι θα μου φανεί κι εμένα χρήσιμο! φιλάκια, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ''κοινό'' σας ευχαριστεί τα μάλα! φαίνεται εύκολο έτσι όπως το περιγράφεις, θα το δω και στην πράξη. Στο αρχείο το έβαλες ή να αρχίσω τις φωνές??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν τα παω καλα με αυτα αλλα σ ευχαριστω πολυ που μοιραζεσαι τις γνωσεις σου μαζι μας! καλημεραααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι εύκολο τελικά! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
  Καλά έκανες και έγραψες οδηγίες!
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!