14 Ιουν 2012

τα κοριτσάκια μου μεγάλωσαν!

Σήμερα έκλεισαν και επίσημα τα σχολείαΤα παιδιά μας(μαζί κι εμείς)είναι πλέον ελεύθερα ν'απολαύσουν το καλοκαίρι.Τέλος  το άγχος του διαβάσματος και το τρέξιμο των φροντηστηρίων.
 Τα συναισθήματα μου είναι λίγο ανάμεικτα.Από τη μια χαίρομαι που θα σταματήσει το πρωινό ξύπνημα και η γκρίνια και από την άλλη νοιώθω συγκινημένη γιατί αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή την κοριτσιών μου!
Η Κωνσταντίνα θα πάει πια γυμνάσιο!Θεέ μου!Πόσο γρήγορα μεγάλωσε αυτό το παιδί!Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη φορά που την κράτησα στα χέρια μου.Ενα πλασματάκι τόσο δα που το κοιτούσα κι έλιωνα!Ενα παιδί,πολύ δύσκολο μεν,αλλά πολύ υπέροχο.Αναπολώ τα χρόνια που ήταν μικρή και θυμάμαι όλες τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισε.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που την πήγα στο σχολείο.Ξεκινούσε το μακρύ ταξίδι της μόρφωσης κι εγώ,περήφανη μάνα,την έβλεπε να διεκδικεί το δικαίωμα της να γίνει μέλος της κοινωνίας...
Απ'όλα τα σχολικά της χρόνια όμως,μια στιγμή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου.Η στιγμή που οι δ΄΄ασκαλοι της αποχαιρετούσαν εκείνη και τους συμμαθητές της και τους εύχονταν καλή σταδιοδρομία στο γυμνάσι.Γυμνάσιο!Ακόμα δεν το χωράει ο νους μου...τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα...την βλέπω να μεγαλώνει και να γλυστράει από τα χέρια μου.Γίνεται γυναίκα πια,αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντα το μωρό μου!Εχουμε μεταξύ μας μια σχέση αγάπης και μίσους...μια σχέση τόσο δυνατή που ελπίζω να κρατήσει για πάντα!

Και από την άλλη,είναι η Στέλλα.Τέλος πια το νηπιαγωγείο.Τέλος τα παιχνίδια και τα τραγούδια.Θα πάει στο δημοτικό!Του χρόνου θα έχω δλυο πρωτάκια!Ξέρω πως μ'αυτή δεν θα έχω πρόβλημα μιας και είναι ένα τελείως διαφορετικό παιδί...μεγάλωσε κιι αυτή...μου φαίνεται απίστευτο!

Αχ,τα κοριτάκια μου μεγάλωσαν και μαζί τους μεγάλωσα κι εγώ.Ωρίμασα,έγινα καλύτερος άνθρωπος,ένοιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα και εύχομαι να συνεχίσω να τα νοιώθω!Προσπαθώ ν'αποτυπώνω κάθε στιγμή που είμαστε μαζί.Στιγμές που ζεις μόνο μια φορά,αλλά μένουν στο μυαλό σου για πάντα!Κι αυτές οι στιγμές είναι που σου δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσεις όταν αισθάνεσαι πως φτάνεις στο τέρμα!
Κοριτσάκια μου!Σας ευχαριστώ που ήρθατε στη ζωή μου και την κάνατε πιο όμορφη!Μεγαλώσατε πολύ,αλλά γιαμένα θα είστε πάντα τα μωράκια μου και θα προσπαθώ να σας προστατεύω.


Σας αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!