menu

Αρχική About me σκέψεις blogging παίζοντας με τις bloggers guest posts Οι ιστορίες μου

logo

οι μικρές μου στιγμές...τόσο μικρές...αλλά τόσο μεγάλες!!!

18 Μαρ 2017

Σκόρπιες σκέψεις…


Αυτή η ανάρτηση έχει ξεκινήσει να γράφεται εδώ και μέρες… δεν πατούσα όμως το κουμπί της δημοσίευσης γιατί φοβόμουν πως θα έβγαζε γκρίνια και μιζέρια… την απόφαση την πήρα σήμερα, όταν διάβασα το ποστ της Μαρίας από το  Μεγαλώνω-μεγαλώνεις-μεγαλωνει .Ένα  ποστ που αξίζει να το διαβάσετε όλοι!

Είναι κάποιες φορές που νιώθεις ότι έχεις στερέψει από έμπνευση… ή μάλλον ότι έχεις στερέψει από τον τρόπο να εκφράσεις  τις σκέψεις που πυροβολούν το μυαλό σου και σε τραυματίζουν… ξέρω πως δεν γράφω συχνά, αν και θα το ήθελα… άλλα δεν μου αρέσει να γράφω άσκοπα απλά για να παίρνω τα “likes” ή για να δω πόσοι διάβασαν το ποστ μου…

Δύσκολες μέρες για τους περισσότερους από εμάς, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας μας. Πρόσφατα μια φίλη μου είπε «δεν χαμογελάς πια»… αυτό με προβλημάτισε πολύ… ομολογώ πως δεν το είχα πολυσκεφτεί αν και το έχω ξανακούσει. Ψάχνω λοιπόν να βρω λόγους για να ξαναρχίσω να το κάνω…

Ναι, χαμογελάω όταν σκέφτομαι πως  έχω δυο γερά παιδιά που τα λατρεύω και που μου δίνουν άπειρες στιγμές γαλήνης(με ελάχιστες εξαιρέσεις )!

Ναι, χαμογελάω γιατί έχω φίλους που είναι εκεί όταν τους χρειάζομαι και που ένας καφές μαζί τους με κάνει να ξεχνιέμαι!

Ναι, χαμογελάω όταν η κολλητή μου έρχεται από 500 χλμ μακριά, απλά για να περάσουμε ένα τριήμερο μαζί , να πούμε τα δικά μας και να ανταλλάξουμε εκείνη την αγκαλιά που η απόσταση δεν μας επιτρέπει!

Ναι, χαμογελάω όταν βλέπω πόσα έχω καταφέρει μέχρι και σήμερα, αν και δεν είναι όλα όσα θα ήθελα…

Ναι, χαμογελάω γιατί δεν τα παράτησα ούτε μια στιγμή και ούτε πρόκειται να το κάνω!

Ναι, χαμογελάω γιατί οι δεύτερες ευκαιρίες που έδωσα άξιζαν όσο τίποτα άλλο(φυσικά δεν ισχύει για όλους)!

Ναι ,χαμογελάω όταν σκέφτομαι πως ξεπέρασα το “ κακό” και πως είμαι εδώ υγιής!

Ναι, χαμογελάω όταν σκέφτομαι πόσα υπέροχα πλάσματα γνώρισα μέσα από τον χώρο του blogging!

Ναι, χαμογελάω! Ίσως όχι όσο θα ήθελα, αλλά λέω να αρχίσω!


Αλήθεια, εσείς γιατί χαμογελάτε;

18 σχόλια:

  1. Για αρχη θα σε πω οτι με εκανες να χαμογελασω!!! Εγω χαμογελαω για ποικιλους λογους. Κταν βλεπω τα παιδια μου! Απο κατι "ασημαντο" που μπορει να δω στον δρομο μου, απο μια αναμνηση, απο εναν ηχο. Οτιδηποτε. Προσπαθω να χαμογελαω και ακομα περισσοτερο να γελαω δυνατα με την ψυχη μου. Καλη προσπαθεια για περισσοτερα χαμογελα και εύχομαι να τα καταφερεις. Εαν χρειαστεις βοηθεια πες με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολο το χαμόγελο για πολλούς από εμάς τελευταία...σε καταλαβαίνω. Ξέρω ακριβώς τι γράφεις και πως νιώθεις. Για μένα το χαμόγελο έρχεται όταν βρίσκομαι παρέα με ανθρώπους που αγαπώ (όπως εσύ) και φυσικά τα παιδιά και ο άντρας μου αποτελούν πηγή χαμόγελου (όσο και αν κουράζομαι συχνά). Νομίζω πως είναι μικρές στιγμές στις οποίες θα πρέπει να στηριζόμαστε για να αντλούμε τα μικρά μας χαμόγελα. Μικρές χαρές, μικρές νίκες της καθημερινότητας και προσπάθεια να μην το βάζουμε κάτω ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαμογελάω γιατί είμαι ζωντανή..
    κι ας με χτυπάει ασταμάτητα το σύμπαν (όλα είναι μαθήματα για να δούμε με άλλη οπτική τα πάντα γύρω μας)
    Να συνεχίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου Βάσω οι λόγοι που έχεις για να χαμογελάς είναι αυτοί που αξίζουν πραγματικά! Ξέρω ότι όλοι χανόμαστε ανάμεσα στα όσα μας περιβάλλουν ή μας καταβάλλουν αλλά για μένα η ουσία βρίσκεται στα μικρα: Ένα χαμόγελο των παιδιών, μια οικογενειακή βόλτα στο πάρκο, ένα παιχνίδι μαζί τους, μια κουβέντα με ανθρώπους που αγαπάς και πάνω απ'όλα υγεια! Δε σε γνωρίζω από κοντά αλλά καταλαβαίνω ότι είσαι δυνατό άτομο. Αρκετά για να ξεπεράσεις σκοπελους στη ζωή σου πόσο μάλλον να ανασυρεις εκείνο το χαμόγελο που κρατάς κρυμενο μέσα σου. Εμενα δε μου βγαίνει ευκολα το χσμογελο. Γι'αυτό το χρησιμοποιω για οπλο για ότι με κανει να αισθανομαι ασχημα.
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαμογελάω γιατί ξύπνησα και σήμερα σωστά;;; Η ζωή είναι στιγμές και εσύ το ξέρεις, αυτόν τον τίτλο δεν έχεις διαλέξει; Επικεντρωσου σε αυτές και μην ξεχνάς να χαμογελάς!!! Σε φιλώ, μου αρέσει πάντα όταν γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να χαμογελας Βασω μου.. Γιατι ειναι οι στιγμες και οι ανθρωποι μας που μας κανουν να χαμογελαμε και να παιρνουμε θαρρος να συνεχισουμε!! Ολοι εχουμε δυσκολιες να αντιμετωπισουμε.. Θαρρος και δυναμη... Και μπολικη θετικη ενεργεια.. φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελάτε όλοι μαζί να σκάσουμε στα γέλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αληθεια ειναι οτι χαμογελαω πολυ κ ας κανω ρυτιδες στο μελλον!ειναι σταση ζωης το χαμογελο...ακομη κ τις δυσκολες στιγμες να τις αντιμετωπιζω ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη μου Βασω και μόνο τα δυο παιδάκια σου πρέπει να είναι λόγος να χαμογελάς!!!!
    Το χαμόγελο είναι το καλύτερο όπλο εναντίον της μιζέριας και κυρίως... κανει τους πάντες να αναρρωτιουνται :P
    Είναι δύσκολες οι εποχές που διανύουμε αλλά να θυμάσαι οτι ένα χαμόγελο φωτίζει τα πάντα. Ακόμα και στις πιο δυσκολες στιγμές. Αυτό τουλάχιστον κατάφερα να μην το χάσω ποτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!